#TÜRKİYEİÇİNDUAET






         Toplum düzenini bozmak, ekonomiyi bitirmek ve o toplumun sibernetik yapısını ortadan kaldırmayı amaçlayan bozuk düzene "Terör" denir. Terörün amacı; toplumların içerisinde bulunduğu huzurlu,sakin ortamı ve devlet düzenlerini ortaya kaldırmaktır. Kitleleri silah  ile etkilemenin yanında medyayı da kendi amaçları doğrultusunda yönlendiren yapıya " terör örgütü" denir.

         Terörün dünya üzerinde gelişmesinin en önemli sebeplerinden biri ise devletler arası çekişmedir.Devletler kendi kaynaklarının sürdürülebilirliği için çeşitli faaliyetlere başvururlar. Bahsettiğimiz konu olan " terör" devletlerin kendi devletlerinin kaynaklarını sürdürmek ve kendi kaynakları için göz önüne aldıkları devletleri bastırmak için kullandıkları illegal bir yöntemdir. Türkiye son yıllarda açık bir şekilde bu daralan çember içerisindedir. Ülke içi  istihbaharatın yetersiz kalmasının sebeplerinden en önemlileri  ise sınır devletlerinde yaşanan kargaşa, bu kargaşa yaşanan devletler ve diğer devletler ile olan istihbaharat ortaklığı problemleridir. Türkiye açıkça dış politikada yalnız kalmıştır. Son 2 yılda şiddetli yaşanan bombalama olayları ise bu yalnızlığın apaçık bir göstergesidir. Güneyde IŞİD ve  PKK  örgütlerinin yoğun saldırısına maruz kaldığımız açıktır.Bu blogda Türkiye dışından da belli bir okur kitlesi mevcut. Size açıkça izah ediyorum: Özellikle yurtdışındaki devletlerin ( ABD, ALMANYA, FRANSA, İNGİLTERE ) açık bir şekilde bu olayları seyrini görmekteyiz. Yani sizin devletleriniz. Eğer ilerde göz yumarsanız sizlerin de bu tehlikelere maruz kalmayacağınızın garantisi yoktur. IŞİD örgütünün sizlerin devletlerinizde yaptıklarını hatırlıyorsunuzdur.En azından siyasi düşüncelerinizde oldukça dikkatli kararlar vermelisiniz !
Unutmayın! Bugün sizlere çok uzak olan yarın çok yakın olabilir!

Not: İfadelerim yanlış anlaşılması kimseyi tehdit etmiyorum. Siz bugün izlerseniz aynı duruma düştüğünüzde başkaları sizi seyreder. Eylem olarak en azından protestolar yaparak yanımızda olduğunuzu gösterebilirsiniz. Biz  diğer milletlerin kendi  hükümetlerinden daha iyi niyetli ve temiz olduğuna inanıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PSİKOLOJİDE PROBLEME ODAKLANMAK VE DÖNGÜ

QUOTATİON İN PSYCHOLOGY